dimecres, 25 de febrer del 2015

Ens visiten uns quants gats

Doncs és cert, però no us penseu que es tracta dels gats que habitualment coneixem, sinó d'uns molt especials.
Un grup d'estudiants de la nostra Facultat ha iniciat un interessant projecte amb la finalitat d'aprendre la zoologia d'una forma més interactiva i propera. El seu projecte  "L'Aquari de l'Autònoma" ja ha estat un èxit, doncs els estudiants (gràcies als diners que han obtingut venent merchandising sobre l'Aquari -bosses, samarretes, clauers...- a la Festa Major, entre d'altres propostes) han vist el seu somni fet realitat i ja s'ha instal·lat l'aquari amb un filtre extern, llums ODYSEA i un refrigerador HAILEA.
I els seus primers visitants han estat quatre bonics gats (pintarrojas, en castellà), petits taurons de la família dels Scyliorhinidae, habituals al Mediterrani i que, habitualment, no arriben a superar els 50 o 60 centímetres. Aquests quatre gats han estat cedits temporalment per l'Aquàrium de Barcelona.
Hem tingut oportunitat de visitar-los - es troben al passadís dels laboratoris integrats de la torre C5 - i ens han agradat molt. Per cert, estaven acompanyats d'un simpàtic cranc ermità que els empipava de tant en tant i que també us animen a descobrir.
Una bonica forma de conèixer a aquests animals i aprendre de forma diferent. Us deixem un vídeo i unes fotos.